Генеральна асамблея ООН розгляне проект резолюції щодо захисту прав людини в окупованому Криму

Четвер, 10 листопада 2016, 11:33
Проект резолюції «Ситуація в області прав людини в Автономній республіці Крим і місті Севастополі» на розгляд делегатів представив постійний представник України в ООН Володимир Єльченко.
Генеральна асамблея ООН розгляне проект резолюції щодо захисту прав людини в окупованому Криму

Співавторами документа виступили делегації 38 країн, повідомляє "Восточный Дозор".

У документі пропонується засудити «утиски прав людини, дискримінаційні заходи і практику стосовно жителів тимчасово окупованого Криму, в тому числі кримських татар, а також українців і осіб, що належать до інших етнічних груп, з боку російської окупаційної влади».

Крім того, в тексті проекту резолюції міститься звернення до Генерального секретаря ООН з проханням знайти механізми, які забезпечать безперешкодний доступ у Крим для регіонального і міжнародного спостереження за станом справ у галузі прав людини.

Проект резолюції буде винесений на голосування в Третьому комітеті Генеральної Асамблеї ООН 15 листопада.

Нагадаємо, що після анексії Криму в 2014 році досить велика кількість кримських татар переселилися на територію вільної України. Частина людей прийняло це рішення керуючись патріотичними мотивами і громадянською позицією. Але чимало кримських татар покидають Крим пам'ятаючи жахливі події, про яких так вчасно всьому світу повідала в пісні Джамала на Євробачення 2016.

comments powered by HyperComments