Нове дослідження «британських вчених»: nota bene роботодавцям

Яша Томський  |  Четвер, 24 листопада 2016, 01:32
І знову про «британських вчених». На цей раз, правда, не британські, а американські вчені (що, втім, великої різниці не грає) провели неабияку наукову роботу, яка показала, що ранні підйоми руйнівно впливають на людську психіку.
Нове дослідження «британських вчених»: nota bene роботодавцям

Аби довести те, що й так очевидно, фахівці провели цілий експеримент, учасниками котрого стали кілька сотень добровольців (ще б пак!). В ході дослідження вчені встановили, що ранні підйоми, пов'язані з роботою або навчанням, призводять до дратівливості й утоми – що відчувається протягом дня. Таке явище обумовлене порушеннями біологічних ритмів у організмі.

Вчені проаналізували дані, отримані ними ж в ході дослідження, і, спираючись на свої ж висновки, порекомендували роботодавцям з увагою ставитися до побудови робочих графіків для свого персоналу і враховувати особливості біологічного годинника співробітників.

Наприклад, деяким співробітникам можна (і навіть треба!) являтися в офіс на пару-трійку годин пізніше, щоби ті встигали висипатися. Або ж ділити робочий день на кілька змін. Дослідники переконані, що все це дасть позитивні результати.

Хто б сумнівася?!.

NB! Як уже повідомляла «Справжня варта», нещодавно з'ясувалося, хто такі «британські/канадські/голландські/американські вчені»: математики вірахували, що то – звичайнісінькі «грантоїди», котрі намагаються довести звою значущість. Деякі «науковці» дійшли навіть до того, що роздрукували на 3D-принтері котячий язик!

На добраніч, сови!..

comments powered by HyperComments