Британські вегани вимагають вилучити із обігу нову грошову купюру

Середа, 30 листопада 2016, 01:34
У Великій британії вегани і вегетар'янці розмістили в інтернеті петицію з вимогою вилучити з обігу нову пятіфунтову купюру через вміст в ній тваринних жирів.
Британські вегани вимагають вилучити із обігу нову грошову купюру

28 листопада Банк Англії підтвердив у своєму Twitterі, що нові пластикові банкноти містять сало, яке здобувається з тваринного жиру і використовується для виробництва свічок і мила.

«Так, слід жиру присутній в полімерних гранулах, використаних для виробництва пятіфунтовие банкноти», – йдеться в повідомленні.

Повідомлення Банку Англії викликало обурення в соцмережах, особливо серед веганів і вегетаріанців. В інтернеті оголошений збір підписів під петицією, яка закликає до вилучення купюри з обігу.

«Це неприйнятно для мільйонів веганів і вегетаріанців в Британії, йдеться у петиції. – Ми вимагаємо, щоб для виробництва грошей, які ми використовуємо, не використовувалися продукти тваринного походження».

Допоки зібрано трохи завбільшки 5 тисяч підписів, повідомляє ВВС.

в Англії входить в обіг перша пластикова банкнота 5 фунтів стерлінга, на якій зображений Уїнстон Черчілль

Про це повідомляється на сайті Банку Англії.

Нова пластикова купюра була введена в обіг у вересні 2016 року. На лицьовій стороні банкноти зображено королева Єлизавета II, на зворотному - колишній британський прем'єр Вінстон Черчилль. Нових «п'ятірок» уже надруковано на 440 млн фунтів стерлінгів. Нова банкнота виготовлена ​​з полімеру, тонкого, гнучкого пластику. Полімер стійкий до впливу бруду і вологи, і служить приблизно в 2,5 рази довше, аніж папір. Паперові 5 фунтів стерлінгів планується поступово зняті – до 5 травня 2017 року. Британці зможуть обміняти їх на пластикові банкноти Банку Англії.

Банк планує також ввести пластикові банкноти наміналом 10 фунтів стерлінгів влітку 2017 року, а потім і 20-фунтову банкноту – до 2020 року.

comments powered by HyperComments