Європарламент прибрав дату голосування по безвізу для України

П'ятниця, 16 грудня 2016, 22:59
Секретаріат Європейського парламенту отримав вказівку прибрати з сайту індикативну дату голосування щодо безвізового режиму для України, щоб не створювати «некоректні негативні очікування».
Європарламент прибрав дату голосування по безвізу для України

Про це заявило інформоване джерело в апараті президента ЄП Мартіна Шульца, повідомляє Європейська правда.

«Оскільки ми побачили, який резонанс викликала публікація цієї орієнтовної дати, ми вирішили взагалі прибрати її з сайту. Це повинно бути зроблено до кінця дня. Затримка пов'язана з тим, що в четвер було засідання в Страсбурзі (після цього технічні працівники повертаються до Брюсселя)», – повідомило джерело.

У Європарламенті вирішили не міняти дату, а прибрати її, оскільки «неможливо спрогнозувати, коли відбудеться голосування».

У той же час джерело запевнило, що голосування «має відбутися швидше, ніж було вказано».

Представник апарату Шульца разом з тим не надав чіткого обґрунтування, чому саме прогнозна дата була змінена на більш пізню, але запевнив, що зміни «не мали політичного підґрунтя і базувалися на тих процедурах, які повинні були б відбуватися зазвичай».

«Зараз є намір прискорити їх», – додав він.

Нагадаємо, 15 грудня повідомлялося, що Європейський парламент планує розглянути питання про безвізовий режим для України в пленарному залі 3 квітня 2017 року. Спершу індикативної датою було визначено 18 січня 2017 року, а потім, 12 грудня, Європарламент переніс розгляд питання про надання Україні безвізового режиму на 1 лютого 2017 року.

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц вважає, що Європарламент може дійти згоди з Радою Європейського Союзу з надання Україні безвізового режиму в січні наступного року.

comments powered by HyperComments