Барак Обама відзвітувався про свої досягнення

Середа, 11 січня 2017, 21:16
Президент Сполучених Штатів Америки Барак Обама відзвітував про головні здобутки за вісім років свого президентства.
Барак Обама відзвітувався про свої досягнення

Про це він сказав у своєму прощальному зверненні до американського народу в Чикаго (штат Іллінойс).

«Якби я вам сказав вісім років тому, що Америка подолає серйозний спад економіки, перезавантажить нашу автомобільну промисловість і почне найдовший період створення робочих місць в нашій історії... Якби я сказав, що ми відкриємо новий етап (відносин) з кубинським народом, зупинимо ядерну програму Ірану без єдиного пострілу і знищимо організатора атак 11 вересня (2001 року)... Якби я сказав вам, що ми здобудемо перемогу в рівноправність у шлюбі і забезпечимо право на медичне страхування для наших ще 20 мільйонів співгромадян... Якби я вам це все сказав, ви, ймовірно, відповіли б, що наші цілі дещо високі», – заявив Барак Обама.

«Але це те, що ми зробили. Це те, що ви зробили. Ви принесли зміни. Ви відповіли на надії людей майже за всіма показниками, Америка стала кращою, більш сильною країною, ніж це було, коли ми починали», – підкреслив Обама.

Нагадаємо, новий президент США Дональд Трамп заявив, що у нього немає жодних зв'язків с Росією: «Росія ніколи не намагалася використовувати важелі тиску на мене. Я не маю ніякого відношення до Росії – ані угод, ані кредитів, немає нічого!».

comments powered by HyperComments