Президент Болгарії розпустив парламент

Справжня варта  |  Середа, 25 січня 2017, 02:32
Президент Болгарії Румен Радев підписав указ про розпуск з 27 січня Народного зібрання (парламенту) і про проведення 26 березня дострокових парламентських виборів.
Президент Болгарії розпустив парламент

Про це повідомили в прес-службі глави Болгарії.

Іншим своїм указом Румен Радев призначив Огняна Стефана Герджикова керівником службового уряду, який працюватиме до проведення дострокових парламентських виборів та затвердження нового уряду країни.

Нагадаємо, за підсумками другого туру виборів, які відбулися 13 листопада, 5-м президентом Болгарії став представник Соціалістичної партії, генерал НАТО Румен Радев. Він вступив на посаду в якості президента Болгарії, як це склалося історично, 22 січня.

Довідка

Згідно Конституції, Болгарія – парламентська республіка. Президент Болгарії має право накладати вето на рішення парламенту і вони вважаються дійсними тільки після його підпису. Однак, президент має право відхиляти будь-яке рішення парламенту не більше, ніж тричі. Якщо парламент приймає одне і те ж рішення вчетверте поспіль, воно вважається дійсним, незважаючи на думку президента.

Президент Болгарії – глава держави і верховний головнокомандувач Збройними силами. У підпорядкуванні президента знаходиться ще Національна служба розвідки.

Болгарія – член Євросоюзу з 1 січня 2007 року. Член НАТО – з 29 березня 2004 року.

comments powered by HyperComments