Ми залишаємо Євросоюз, а не Європу – Мей

П'ятниця, 31 березня 2017, 01:59
Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей хоче зберегти тісні зв'язки між її країною і Німеччиною навіть після виходу Великобританії зі складу ЄС.
Ми залишаємо Євросоюз, а не Європу – Мей

Про це політик написала в своїй статті для німецької газети Frankfurter Allgemeine.

«Німеччина і Великобританія дуже часто виступали з єдиною сильною позицією. І ми цінуємо довгу дружбу і партнерство між нашими країнами», – пише Мей.

За її словами, Велика Британія хоче залишитися партнером і союзником для Німеччини і всіх інших друзів.

Мей вказує на інтенсивні економічні зв'язки між обома державами, які, в тому числі, висловилися в тому, що «400 тисяч британців працюють на німецьких, і 250 тисяч німців – на британських підприємствах». Німецькі компанії, як підкреслює Мей, повинні в майбутньому мати в Великобританії такі ж можливості, як і англійські всередині ЄС: «Якщо ж з'являться непотрібні обмеження, навряд чи це виявилося б корисно для всіх нас».

Також глава британського уряду особливо наголосила на необхідності аналогічним чином створити максимально тісна співпраця в питаннях безпеки, щоб країни могли захищати своїх громадян.

Тим часом в середу посол Великобританії в ЄС Тім Барроу передав офіційну заяву свого уряду про вихід з Євросоюзу голові Євроради Дональду Туску. 27 держав, що залишилися в складі ЄС, висловили свій жаль, проте, підтвердивши свою готовність захищати свої інтереси в ході переговорів про вихід Великобританії з Європейського союзу.

comments powered by HyperComments