Wikileaks – конкурент ЦРУ, вигідний Росії?

Субота, 15 квітня 2017, 03:25
Організація Wikileaks є ворожою розвідувальною структурою, яку часто використовують такі держави, як Росія – директор ЦРУ Майк Помпео заявив дещо цікаве про зв'язки Wikileaks.
Wikileaks – конкурент ЦРУ, вигідний Росії?

WikiLeaks є «недержавною ворожою США розвідувальною службою», яку часто направляють «такі державні актори, як Росія», заявив глава Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Майк Помпео під час свого першого публічного виступу в якості директора відомства.

Він послався на січневий звіт американської розвідки, в якому йшлося, зокрема, що Головне управління Генштабу ЗС Росії використовувало WikiLeaks для поширення вкрадених хакерами документів і листів Демократичної партії, розраховуючи вплинути на підсумок виборів в США на користь кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа.

На думку Помпео, творець сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж і його колеги тільки «корчать із себе хрестоносців», а насправді допомагають ворогам США, наприклад, Росії, і спілкуються з диктаторами.

«WikiLeaks діє як ворожа розвідувальна служба, і веде переговори як ворожа розвідувальна служба. Вона заохочує прихильників шукати роботу в ЦРУ для отримання своїх розвідданих. І в переважній більшості випадків зосереджується на Сполучених Штатах, намагаючись отримати підтримку від антидемократичних держав і організацій», – цитує слова Помпео агентство AFP.

У той же час AFP нагадує, що до своєї перемоги на президентських виборах Дональд Трамп хвалив Джуліана Ассанжа за оприлюднену WikiLeaks інформацію. А сам нинішній глава американської розвідки під час передвиборної кампанії опублікував в мережі мікроблогів Twitter повідомлення з критикою Демократичної партії, в якому помістив посилання на інтернет-сайт WikiLeaks. Правда, тоді Помпео не був директором ЦРУ, а депутатом Палати представників Конгресу США від Республіканської партії.

comments powered by HyperComments