У Польщі демонтовано пам'ятник героям УПА

Четвер, 27 квітня 2017, 16:07
На кладовищі в селі Грушовічі Підкарпатського воєводства Польщі в середу, 26 квітня 2017 року, було демонтовано пам'ятник героям УПА, побудований в 1994 році
У Польщі демонтовано пам'ятник героям УПА

На фотографіях, поширених польськими журналістами, видно, що демонтаж проводять як представники місцевої влади, так і хлопці в чорних футболках з написом «Precz z Banderą!» (Геть Бандеру) і перекресленим портретом Степана Бандери, - повідомляє «Звісточка» з посиланням на польські ЗМІ .

На самому пам'ятнику українським героям видно сліди вандалізму: він облито червоною фарбою, яка, очевидно, символізує кров, розмальований образливими написами в сторону українців.

Зокрема, добре видно трафаретний напис, на якому зображений перевернений тризуб і написано: «Смерть катам Волині і Донбасу».

Війт місцевої громади, на території якої знаходиться Грушовіцьке кладовищі, Януш Слабіцькій був присутній під час руйнування українського пам'ятника і заявив, що у майбутнього на місці меморіалу будуть проведені поховання.

«Не боїмося наслідків цього вчинку з української сторони, але боїмося дій (українських) екстремальних організацій», - додав він.

Нагадаємо, що урочистості, присвячені Дню Конституції Польщі, пройшли 26 квітня в Харкові.

Як раніше писала «Справжня Варта», 29 березня ц.р., після опівночі за місцевим часом, у будинку Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку стався вибух. Посольство Польщі в Україні відразу направило відповідну дипломатичну ноту в МЗС України.

Віце-міністр Я.Дзєдзічак висловив глибоку стурбованість і обурення фактом обстрілу Генерального Консульства Польщі в Луцьку. Він наполегливо вимагав, аби українська сторона застосувала рішучі і негайні дії з метою виявлення і покарання виконавців, а також забезпечила ефективну цілодобову охорону польських дипломатично-консульських установ, акредитованих на території України.

comments powered by HyperComments