Засідання комітету Конгресу регіональних влад Ради Європи – це сигнал довіри Європи до регіону - Світлична

Середа, 14 червня 2017, 07:01
Представники Конгресу розглянуть шляхи вирішення проблемних питань України
Засідання комітету Конгресу регіональних влад Ради Європи – це сигнал довіри Європи до регіону - Світлична

Про це губернаторка розповіла 13 червня на телеканалі «Україна», - повідомляє «Справжня Варта».

«Вважаю, що проведення у нас засідання Моніторингового комітету Конгресу регіональних влад Ради Європи – це сигнал довіри європейських інституцій до регіону, - сказала Юлія Світлична. – На Харківщину прибудуть більше 100 євродепутатів різних рівнів. Це місцеві представники Берліну, Парижу, Лондону, країн Східної Європи, Балтії. Це знакова подія для Харківщини, і ми зробимо все, щоб провести захід на високому якісному рівні».

Голова ХОДА відзначила, що під час засідання Моніторингового комітету планують розглянути не тільки загальноєвропейські питання, але й приділити увагу пошуку шляхів вирішення проблемних питань України.

Як раніше писала «Справжня Варта»,  Моніторинговий комітет Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи стежить за дотриманням зобов'язань державами - членами Європейської хартії місцевого самоврядування, а також готує звіти про стан місцевої та регіональної демократії в Європі й моніторить окремі питання, що стосуються місцевої та регіональної демократії в країнах - членах Хартії. У жовтні 2016 року Юлія Світлична була обрана Віце-президентом Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, вона входить до складу Бюро Конгресу та є членом Моніторингового комітету Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments