Російський бізнес поглинув таксі Uber у всьому колишньому СРСР крім України

Вівторок, 18 липня 2017, 19:45
Популярний міжнародний сервіс таксі Uber на майже всій території колишнього Радянського Союзу поглинений російським «Яндексом». Відносно України зроблено застереження, що тут Uber залишиться самостійною компанією.

«Яндекс» і Uber підписали угоду про об'єднання сервісів по онлайн-замовлення поїздок в Росії і ще шести країнах СНД в одне підприємство під управлінням «Яндекс», повідомляє «Пасажирський транспорт».

Україна не увійшла в цей альянс і залишається працювати під юрисдикцією Uber в Східній і Центральній Європі. Про це повідомляє vc.ru з посиланням на інформацію компаній.

За умовами угоди, Uber і «Яндекс» інвестують відповідно 225 млн доларів і 100 млн доларів в нову компанію. З огляду на це 59,3% компанії належатимуть «Яндексу», 36,6% - Uber, а 4,1% - співробітникам.

Додатки Uber і «Яндекс.Таксі» продовжать існувати окремо, а водії приєднаються до єдиній платформі.

Uber передасть в спільну компанію свій бізнес в Азербайджані, Вірменії, Білорусі, Грузії та Казахстані. У неї також перейде сервіс UberEATS в зазначених країнах. Об'єднаний сервіс буде охоплювати 127 міст в шести країнах.

Нагадаємо, у Харкові таксі Uber вводить похвилинну оплату проїзду. Подача машини залишилася на рівні 17 гривень, вартість проїзду одного кілометра - 4 гривні, мінімальна вартість 25 грн.

Більше новин читайте на сайті Справжня Варта.

comments powered by HyperComments