Дещо про беркута: харків'янин залишив привіт на стіні будинку в Казахстані

Середа, 26 липня 2017, 02:11
Художник із Харкова створив мурал на десятиповерховому будинку в Алмати.
Дещо про беркута: харків'янин залишив привіт на стіні будинку в Казахстані

Художник і технічний директор творчої групи Kailas-V Андрій Пальваль намалював картину на 10-поверховому житловому будинку в Алмати (Казахстан), повідомляє «Справжня Варта».

Днями в казахському місті пройшов фестиваль Мural Fest. У ньому взяли участь муралісти з Англії, Киргизії, Росії. Харків'янин Андрій Пальваль був єдиним, хто представляв Україну. Кожен із художників створив роботу, в якій відобразив своє бачення культури і традицій Казахстану.

Андрій Пальваль намалював майстра полювання з беркутом - беркутчи. З давніх-давен казахи полювали з беркутом і зараз беркутчи вважається невід'ємним атрибутом культури країни. У 2010 році полювання з ловецькими птахами внесли до списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

Андрій Пальваль розповів, що незабаром в Харкові і області з'являться нові мурали творчої групи Kailas-V.

Нагадаємо, що художники Kailas-V створили логотип міста «Я люблю Харків», намалювали на будівлях портрети знаменитих харків'ян, найбільший портрет на стіні житлового будинку Тараса Шевченка, найбільший в Україні портрет Юрія Гагаріна, сюрреалістичне графіті по пров. Плеханівському, а також прикрасили багатоповерхівки спального району ХТЗ величезними малюнками птахів.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments