МЗС опублікувало інструкції для українських мандрівників на випадок екстримальної ситуації

Вівторок, 22 серпня 2017, 23:09
МЗС оприлюднив рекомендації громадянам України, які виїжджають за кордон, в зв'язку з високим рівнем терористичних загроз і стихійними лихами, що відбуваються останнім часом в світі.
МЗС опублікувало інструкції для українських мандрівників на випадок екстримальної ситуації

Як повідомляє Справжня Варта з посиланням на Департамент консульської служби МЗС України, у зв'язку із загостренням безпекової ситуації через терористичних актів, скоєних останнім часом в країнах Європи, Азії та Африки, а також стихійними лихами (пожежами в Південній Європі, повенями в Азії) громадянам України, які планують подорожі за кордон, і тим, які вже знаходяться за межами України, рекомендується дотримуватися заходів безпеки, уникати місць масового скупчення людей, неухильно дотримуватися правил перебування іноземців в країн їх перебування, виконувати всі законні вимоги представників державних органів влади, рекомендації рятувальних служб і стежити за повідомленнями правоохоронних органів.

Громадянам України, які перебувають за кордоном, слід проявляти обережність і підвищену пильність, уникати місць проведення протестних акцій, масових зібрань, мітингів.

У разі потрапляння в зону стихійного лиха доцільно дотримуватися вимог і рекомендації рятувальних служб і правоохоронних органів. Рекомендації щодо дій населення в надзвичайних ситуаціях розміщені на офіційному сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій в розділі «Азбука безпеки».

У разі надзвичайної ситуації, загрози життю і здоров'ю громадянам України необхідно невідкладно повідомляти про це в місцеві правоохоронні органи, рятувальні служби, а також на «гарячу лінію» посольства або консульства країни перебування або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України за телефоном: +38-044-238-16-57.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments