Середня заробітна плата українців у Польщі 15 000 гривень на місяць

Вівторок, 3 жовтня 2017, 16:09
Найбільш затребувані неквалифікаційні робочі
Середня заробітна плата українців у Польщі 15 000 гривень на місяць

Таке дослідження оприлюднено варшавською агломерацією, - повідомляє «Справжня Варта»

Середня заробітна плата українців на місяць 2100 злотих, або 15 000 гривень, це близько $600. А тим часом умови праці в Польщі не найлегші. Робочий тиждень триває не менше 54 годин, що відповідає 10-годинному робочому дню.

Основні напрямки, куди наймають українських працівників, – це домашні господарства (37,6%), будівельні та ремонтні роботи (23,6%), аграрний сектор (19,3%). Понад 70% працівників наймають на просту фізичну роботу, що не потребує спеціальної кваліфікації. Однак більшість українців, які їздять на заробітки до Польщі, – це люди з вищою та середньою освітою.

Понад половина заробітчан – це чоловіки, середній вік яких 33 роки. Кожен п’ятий українець у Польщі працює в невеликих фермерських господарствах, на збиранні врожаю та фруктів.

Опитування засвідчило, що українців беруться за ту роботу, від якої відмовляється місцеве населення, адже 70% поляків скаржаться на низьку оплату праці. Регулярність поїздок українців на заробітки до Польщі – до дев’яти разів поспіль, середня тривалість – п’ять місяців, - повідомляє еizvestia.com.

Як раніше писала «Справжня Варта», до кінця цього року уряд Польщі планує прийняти проект закону, який вводить фіксований податок на працевлаштування сезонних працівників.

Податок складатиме близько 300 злотих на місяць. Це - 83 долари.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments