Всіх росіян на кордоні з Україною планують "біометрірувати"

Вівторок, 24 жовтня 2017, 19:42
З тих, хто до нас приїжджає з Росії, планують знімати відбитки пальців і заносити в спеціальну базу
Всіх росіян на кордоні з Україною планують "біометрірувати"

Її зроблять на базі вже працюючої бази "Гарт", - повідомляє «Справжня Варта».

Про це заявив Голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал.

Цигикал: «Зараз ми розглядаємо питання, щоб з 1 січня був введений біометричний контроль, будемо знімати відбитки пальців і створювати свою базу. Це на базі нашого “Гарту” (“Гарт” - автоматизована система обміну інформацією щодо контролю осіб, транспортних засобів та вантажів, які перетинають державний кордон України, - ред.). І цю інформацію передаватимемо різним структурам - СБУ, міграційній службі, поліції та іншим».

Він зазначив, що такі умови перетину будуть стосуватися ще й мешканців країн міграційного ризику. Донедавна цей список включав 70 країн. Але зараз його переглядають, з урахуванням загроз під егідою РНБО і МЗС має бути створений новий список, - повідомили у  Департаменті комунікації МВС Українию

Як раніше писала «Справжня Варта», 3 жовтня у прикордонному пункті пропуску «Гоптівка» харківські митники викрили громадянина України, який намагався пішки незаконно внести €42,5 тисячі.

Відповідно до законодавства України, фізична особа – резидент має право ввозити в Україну грошову готівку в сумі, котра перевищує в еквіваленті €10 тисяч, за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі та за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у банках (фінансових установах), виключно на суму, яка перевищує в еквіваленті €10 тисяч.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments