У піраміді Хеопса знайшли нове приміщення

П'ятниця, 3 листопада 2017, 01:16
Усередині єгипетської піраміди Хеопса (найбільшої в Гізі) японськими, французькими та єгипетськими вченими виявлено велику порожнину невідомого призначення
У піраміді Хеопса знайшли нове приміщення

Порожнина розташовується майже в центрі піраміди. У поперечному перерізі знайдене приміщення досягає 30 метрів, що робить його порівнянним за розмірами з Великий галереєю, яка веде до Камері фараона, передає «Справжня Варта».

Дослідження вчених опубліковано в журналі Nature, де, зокрема, уточнюється, що з початку XIX століття – це перша знахідка подібного масштабу.

Відкриття зроблене методом мюонною радіографії, яка передбачає використання потоків мюонів – елементарних частинок, які змінюють напрямок руху в залежності від середовища поширення.

Зараз вчені розмірковують над тим, як вивчити виявлене приміщення без проникнення всередину. Не виключено, що для цієї мети буде використаний робот.

Піраміда Хеопса побудована більше 4,5 тисяч років тому і є найбільшим в своєму роді пам'ятником Стародавнього світу. До XIV століття нашої ери вона залишалася найвищою спорудою в світі (близько 147 метрів). Піраміда є єдиним з семи чудес світу, що збереглися до теперішнього часу.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments