Ольгінські неуки провалили чергове завдання ФСБ: посварити Україну з Литвою не вдалося

Понеділок, 5 березня 2018, 22:35
Міністр оборони Литви з подивом дізнався, що був присутній на міжнародному бізнес-форумі у Вільнюсі.
Ольгінські неуки провалили чергове завдання ФСБ: посварити Україну з Литвою не вдалося

Міністр оборони Литви Раймундас Каробліс шокований черговою атакою проросійських завсобів масової дезінформації, котрі поширили «новину», нібито на міжнародному бізнес-форумі у Вільнюсі очільник військового відомства Литви заявив про визнання Криму російським.

Фейк поширювався в інтернеті російською і українською мовами у вихідні, а пізніше була виготовлена фальшивка й англійською. Особливо «цікавим» цей фейк виглядає ще й тому, що на американсько-литовському економічному форумі, згаданому в дезінформації, міністр оборони Литви навіть не був присутнім, повідомляється на сайті Міноборони Литви.

«Це ще одна спроба поширити брехню, намір посварити партнерів, знизити довіру громадськості до підтримки Литвою України, дискредитувати Литву на міжнародній арені», – заявив Раймундас Каробліс.

Він наголосив, що безпека і стабільність України, здатність реагувати на загрози серйозно впливає на ситуацію безпеки в регіоні, і тому співробітництво з Україною протягом тривалого часу є одним із найважливіших литовських пріоритетів зовнішньої політики і політики безпеки.

«Литва підтримує незалежність і територіальну цілісність України, підтримує і продовжує підтримувати прагнення України до європейської та євроатлантичної інтеграції», – заявив литовський міністр оборони.

Офіційний Вільнюс нагадує, що Литва підтримує Україну в усіх можливих і законних формах, включаючи військову підтримку. Литва передала елементи озброєння та боєприпасів. Українці, які отримали поранення в рамках антитерористичної операції, проходять лікування і реабілітацію в цивільних медичних закладах і Військово-реабілітаційному центрі в Друскінінкаї в Литві. Збройні сили Литви також прямо співпрацюють зі Збройними силами України в галузі військової підготовки. Українських солдатів запрошують вчитися у військові навчальні заклади Литви. Литва фінансує навчання українських офіцерів у Балтійському оборонному коледжі. Крім того, Литва, Польща та Україна створили тристоронню бригаду LITPOLUKRBRIG, йдеться у повідомленні.

comments powered by HyperComments