Путін визнав, що наказав збити турецький пасажирський літак з Харкова

Понеділок, 12 березня 2018, 22:27
Чотири роки тому в день відкриття Олімпійських ігор в Сочі президент РФ Володимир Путін віддав наказ спецслужбам збити літак, що летів з Харкова до Туреччини.
Путін визнав, що наказав збити турецький пасажирський літак з Харкова

Із цього приводу за «парєбріком» зняли аж двогодинний (!) документальний фільм під зрозуміло-пропагандистською назвою «Путін» (а які назви ще можуть бути в тоталітарній державі на кшталт Північної Кореї?).

У фільмі «вождь ботаксоносних» розповів «журналісту» Андрію Кондрашову про телефонний дзвінок від співробітників служби безпеки про захоплення літака Boeing 737-800 турецької авіакомпанії Pegasus Airlines, який прямував з Харкова до Стамбула звичайним щоденним пасажирським рейсом. Нібито на борту знаходилася бомба, і загарбники літака вимагали посадки в Сочі.

«Мені доповіли: літак, який летить з України в Стамбул, захопили, і викрадачі вимагають посадки в Сочі», – розповідає тепер кандидат у президенти Росії в фільмі.

Пілоти, мовляв, повідомили, що в одного з пасажирів бомба. Путін не став приховувати, що звернувся за порадою до співробітників служби безпеки. Котрі повідомили: план дій з надзвичайних ситуацій вимагає, щоб літак був збитий.

«Я їм сказав: дійте згідно з планом, – не приховує тамтешній керманич. – Невдовзі після цього я прибув на олімпійський стадіон разом з офіційними особами Міжнародного олімпійського комітету».

За кілька хвилин Путін отримав ще один дзвінок. Йому повідомили, що тривога помилкова: просто пасажир п'яний, і літак продовжує свій рейс до Туреччини.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков напередодні підтвердив коментарі у фільмі.

Нагадаємо, Путін учергове, всіма правдами і неправдами, тулиться у президенти. Вибори пройдуть найближчої неділі, 18 березня.

comments powered by HyperComments