Світ

13:19
Хорватія зможе приєднатися до Європейського Союзу вже в 2013 році. Про це заявив сьогодні Президент Єврокомісії Жозе Мануель БАРРОЗУ.
12:40
Сейм Литви 9 червня прийняв поправки до кількох правових актів, які встановлюють, що на стягнення збитку від радянського геноциду не поширюватиметься термін давності.
21:15
«Проект Сінгапур» - так словацький уряд назвав пакет полегшень для ведення бізнесу для дрібних підприємців, який ще цього місяця може потрапити на розгляд парламенту.
20:37
Співпрезидентами Euronest стали народний депутат України Борис Тарасюк (НУНС) - від країн Східного партнерства і Крістіан Вігенін - від Європейського парламенту. Згідно із заявою за підсумками з'їзду Euronest повинна стати місцем діалогу європейських парламентарів і країн програми Східного партнерства, до яких належить і Україна.
10:32
80-річна німкеня Габріела Кепп видала книгу "Чому у мене не було сексу", в якій без прикрас розповіла про звірства Совєтської Армії у Берліні.
13:10
Чеська Республіка - практично сусідня держава, що має безліч подібного до нашого: досвід життя в чужих державах, окупацій, національного відродження, комуністичних манівців тощо. Проте дві новини з травневої Чехії примушують замислитись: або українці, або чехи належать до позаземної цивілізації. Важно повірити, що на відстані якихось 500-600 км виникають такі діаметрально різні ситуації.
15:13
Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес відкрив в лютеранській церкві Святого Юрі в Торі пам'ятну дошку, присвячену естонським бійцям, що брали участь в Зимовій війні на боці Фінляндії проти СРСР.
15:05
Національній партії Шотландії (Scottish National Party, SNP), яка виступає за відділення від Сполученого Королівства, вперше в своїй історії вдалося здобути більшість місць на виборах до шотландського парламенту.
22:57
Польща зменшує бюрократичний тиск на своїх громадян. В країні набуває чинності пакет законодавчих змін, що заощадить гроші й нерви пересічних поляків, зокрема підприємців. Тепер державні установи не вимагатимуть від них цілої низки довідок із печатками. Згідно з оновленим законодавством, поляки самі декларуватимуть відповідну інформацію. Польська влада твердить, що більша довіра до своїх громадян державі економічно вигідна, адже вона стимулює розвиток підприємництва.
16:01
Багато учнів елітної і дорогої школи Haberdashers Aske впевнені: сім'я Бекхемів - люди не їхнього кола, а значить, і діти Вікторії і Девіда їм не рівня.