Світ

13:06
Нині в Аргентині мешкає близько 300 тисяч етнічних українців. Більшість українців зосереджена в столиці – Буенос-Айресі та на півночі країни. В діаспорі діє 6 українських громадських організацій.
14:27
Підтримка свободи інтернету в усьому світі залишиться пріоритетом для США, заявила держсекретар Хіларі Клінтон.
21:58
Святий Валентин з Риму залишив по собі пам'ять по всій Центрально-Східній Європі. У храмах України, Чехії, Польщі зберігаються мощі покровителя закоханих
14:56
Відомий російський публіцист і політолог, один з підписантів звернення «Путін мусить піти», Борис Вишневський аналізує захмарні плани бюджетних витрат на майбутній Чемпіонат світу з футболу в Росії. На його погляд, в Україні крадуть менше.
16:18
Нинішня українська влада розглядає скорочення тривалості передвиборчих кампаній як важливий інструмент зміцнення власних позицій. Логіка доволі проста та апробована: спочатку метушня із постійними змінами дати виборів та виборчого законодавства, що тримає опозицію у напруженні до останнього. Потім новий закон (свідомо недосконалий та суперечливий) визначає коротку кампанію, що одразу дає переваги лише владі.
13:11
2-ге Лютого відзначається у США та Канаді, як День Бабака (Groundhog Day). Начебто цього дня можна визначати за поведінкою тваринки, скільки зими ще залишилося. Якщо розбуджений бабак бачить свою тінь – буде рання весна, якщо не бачить – зимі бути мінімум шість тижнів (цього року поведінку харківського бабака інтерпретували дуже компромісно – весна-2011 р. начебто буде і теплою, і ранньою, але за шість тижнів ).
16:48
Отримані нові фотознімки індіанців з маловідомого племені, що живе на кордоні між Бразилією та Перу.
16:36
На вулицях Єгипту з'явилися демонстранти, які підтримують президента Хосні Мубарака. Зокрема кілька тисяч прибічників президента прийшли на центральну площу Тахрір, де перебувають демонстранти, які вимагають його відставки.
22:01
Центральний майдан Каїру називається не менш символічно, ніж харківський, - Площа Звільнення (арабською - Мідан ат-Тахрір). Саме там збираються сьогодні сотні тисяч людей. Народні заворушення в Єгипті коментують експерти української неурядової організації Центр близькосхідних досліджень
14:20
Верховний суд Росії ухвалив остаточне рішення про ліквідацію Федеральної національно-культурної автономії українців Росії (ФНКА УР).