Світ

15:16
В будинку престарілих на острові Окінава в неділю померла японка Кама Тієн. Вона трішки не дожила до свого 115 дня народження. Японка народилася 10 травня 1895 року і прожила аж в трьох століттях. Рідні ретельно берегли найстарішу мешканку планети від преси і не дозволяли ЗМІ висвітлювати деталі її життя.
18:56
Найбільша магнітна буря на Землі за останні півтора роки відбулася у понеділок, 5 квітня. Перші короткострокові збурювання магнітосфери з'явилися об 11 ранку в неділю і продовжувалися близько трьох годин, після чого магнітосфера повернулася в спокійний стан майже на добу.
14:29
Адміністрація президента США Барака Обами в середу оголосила про нову стратегію з розробки нафтових і газових родовищ на морському шельфі Сполучених Штатів, повідомило видання The Wall Street Journal. Йдеться про розширення видобутку енергоресурсів на східному узбережжі США, у східній частині Мексиканської затоки, а також біля північного узбережжя Аляски.
09:18
У результаті вибуху на станції метро "Луб’янка" загинули 22 людини, 11 – постраждали, повідомила "Інтерфаксу" начальник Управління інформації МНС РФ Ірина Андріанова.
18:26
Програма утилізації старих автомобілів, що почалася з учорашнього дня в Росії може піти не за планом. У рамках програми передбачається додатково реалізувати до 200 тисяч автомобілів російського виробництва.
18:16
За підсумками 2009 року в Далекосхідному федеральному окрузі було зареєстровано 1715 нових автомобілів Lada. Найближча переслідувачка російського бренду компанія Toyota зуміла реалізувати 1455 нових машин за 12 місяців, повідомляє TCH.ua
20:04
Біля берегів США сформувалася пляма бруду діаметром 110 кілометрів. Зараз вона дрейфує в бік канадського узбережжя. Зараз там нараховують більше 2 млн. пластикових пляшок. та 200 тисяч тон іншого сміття.
12:08
Не зважаючи на кризу, одяг, виготовлений без застосування шкідливих хімічних речовин і генних технологій, а також без використання примусової чи дитячої праці, набирає дедалі більшої популярності у Німеччині.
11:35
Близький Схід стоїть на межі екологічної катастрофи. Там пересихає Мертве море. Воно повільно, але впевнено втрачає дорогоцінну вологу, зменшуючись у розмірах. Рятувати унікальну водойму вирішили об`єднаними зусиллями декількох країн.
09:13
Імператорський дім Романових готовий повернутися до Росії на постійній основі, але терміни цього повернення поки не визначені.