Світ

09:37
Тисячі кораблів іспанського флоту покояться на морському дні. Більшість з них перевозили золото, срібло та інші цінні вантажі з іспанських колоній. На сьогоднішній день уряду країни вдалось визначити місця розташування 1 449 кораблів, затонулих в різних частинах світу. Ці судна належать до періоду з XVI по XX сторіччя.
23:41
Науковці з Університету медичних наук міста Тебріз (Tabriz University of Medical Sciences) виготовили лікувальний препарат рослинного походження, який здатен, за їх твердженням, повністю виліковувати хворих на розсіяний склероз. Новий препарат називається "MS Nut" (Nutrition) і виготовляється з рослинної олії у вигляді сиропу.
13:05
У Новій Зеландії економіст Гарет Морган ініціював кампанію проти свійських котів. Він стверджує, що коти загрожують багатоманітності видів птахів у Новій Зеландії. Деякі екологи його підтримують. На своїй сторінці в Інтернеті Морган називає котів "неймовірно ефективними мисливцями". Він вважає, що саме коти винні в зникненні дев’яти видів птахів і загрожують виживанню ще 33 видів.
21:47
Статистичний сайт Pingdom оприлюднив цікаві дані про Інтернет за 2012 рік. Отже в минулому році інтернет-користувачів серед землян було 2.4 млрд. осіб. Найбільше в Азії, далі Європа та Північна Америка. Лідером серед країн залишився Китай, тут інтернет-юзерів – 565 мільйонів.
00:43
Ексклюзивне взуття марок "Louis Vitton", "Prada“, "Nero Giardini“, "Gucci“, яке в Європі коштує від 300 до 1500 євро, виготовляється в Сербії.
13:20
Протягом п’яти років, щонайменше, злочинці крали інформацію з комп’ютерів урядових установ 69 країн світу. За словами експерта «Лабораторії Касперського», найбільший нелегальний трафік даних йшов зі Швейцарії.
15:10
Чехія посіла третє місце в світі за числом атеїстів. Міцні позиції атеїзму в країні підтвердило чергове дослідження, проведене загалом у 57 державах світу.
13:46
Продажі гаджетів для читання електронних книг (eReader), як очікується, цього року впадуть вперше за історію, хоча вони і зберігають позицію одного з найбільш частих подарунків на Різдво та Новий рік.
23:25
Законопроект, який знімає обмеження на поставки американського блакитного палива до Європи, представив днями сенатор-республіканець Річард Лугар, заступник глави міжнародного комітету сенату.
12:58
Жорсткого регулювання Інтернету не буде. На конференції Міжнародного Союзу Електрозв'язку (МСЕ, англ.: International Telecommunication Union, ITU)) західні країни не підтримали проект, який дозволив би державній владі контролювати національний інтернет-простір.