Світ

00:31
Під час чергового «Євробачення-2012», який у травні відбудеться в Баку, дорожня поліція Азербайджану буде роздавати учасникам і гостям конкурсу просвітницькі буклети та розмовники.
14:45
«Катинь - це воєнний злочин, але Росія не засуджена і їй нема чого боятися», «Досить брехні про Катинь!», «Москва принизила родини катинських жертв», «Це не кінець катинської скарги», «Трибунал розсудив м'яко», - такі заголовки польських вівторкових газет після понеділкового рішення Європейського суду з прав людини у Страсбургу.
15:55
Чехія приєднається до міжнародної акції на захист тварин, яких в Україні вбивають напередодні Чемпіонату по футболу Євро 2012. Акція протесту «Fair Play» («Чесна гра») відбудеться в суботу 31 березня на площі Палацького в Празі з 15.00.
09:21
Мохаммед Мера, 23-річний француз алжирського походження, який вбив у місті Тулуза 7 людей, сам вчора загинув від поліцейських куль після тривалої облоги його помешкання.
00:40
Очікуваний понад 20 років, ще від антикомуністичної революції 1989 року, Закон про люстрацію був прийнятий нещодавно нижньою палатою румунського парламенту. Відповідний нормативно-правовий акт запроваджує п'ятирічне обмеження права обіймати окремі посади, особам, які працювали в репресивному апараті комуністичного режиму.
19:34
Депутати бундестагу Німеччини закликали переглянути рішення про проведення в Білорусі в 2014 році чемпіонату світу по хокею.
12:59
У Молдові видали перші томи «Универсального иллюстрированного словаря русского языка» із запланованих 18 томів. На перший погляд, книга чудова, з ілюстраціями і навіть тлумаченням слів. Посольство Російської Федерації вже передплатило на нього 30 російських шкіл республіки. Проте перші ж три томи здивували експертів і звичайних читачів.
08:34
Українці, в'єтнамці, росіяни – тобто іноземці, які проживають у Чехії, знову стали предметом дослідження. Цього разу чеські соціологи з’ясували, що всі іноземці в середньому працюють більше, ніж середньостатистичний чех.
13:31
Економічні реформи, які покращать життя українців, боротьба із бідністю, інтеграція з ЄС та добрі відносини з Росією – такими були головні програмні тези кандидата в президенти-2010 Віктора Януковича. Цими днями глава української держави святкує другу річницю свого перебування на головній посаді країни. Підсумки дволітнього президентства Януковича підбивають відомі польські експерти Марія Пшеломєц, Ян Пєкло та Ґжеґож Ґромадзький.
22:48
Європарламент ухвалив резолюцію, в якій засудив неправомірне використання антиекстремістського законодавства Росії проти місцевих послідовників духовної практики Фалунь Дафа (Фалуньгун), а також неправомірної заборони літератури цієї групи в Російській Федерації.