У Харківській галереї «Маестро» відкрилась виставка розмальованого шовку

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 22 квітня 2011, 10:17
Крім екзотичних картин експонується одяг, рідкісні камінці та прикраси. Дозволяється фотографувати, купувати і, звичайно ж, милуватися красою такої високої майстерності.
У Харківській галереї «Маестро» відкрилась виставка розмальованого шовку

У галереї «Маестро» експонуються роботи Валентини Дунаєвської та її учнів. Пані Валентина викладає живопис і малюнок у Харківському інституті моди і дизайну. Її роботи експонуються в Харкові з 1985 року.

Валентина Дунаєвська запам’яталась художникам під час виставок «Грезы о Японии» та «Перехрестя цивілізацій».

Наразі експонуються картини на шовкових тканинах. Валентина Дунаєвська створює їх двома способами: малює спеціальними фарбами і висушує, або наносить контури іншими речовинами, після чого працює над термічною обробкою тканини.

Перший спосіб є значно легшим. Ним виконана більшість робіт Ольги Олейник та й самої Валентини Дунаєвської.

Термічна обробка ускладнює роботу тим, що майстриня не знає, які відтінки кольорів отримає картина після цього циклу. Крім того, художниця ризикує зіпсувати зображення, оскільки контури після термічної обробки можуть стати не чіткими, або з’являться п’ятна.

Картини мальовані на шовкових тканинах коштують від 180 до 2500 гривень. Відвідувачі виставки вже дещо встигли придбати, але найцікавіше поки що залишається у стінах галереї «Маестро». Експозиція доповнена рідкісним екзотичним камінням та прикрасами. Виставка дуже коротка і триває до 3 травня.

comments powered by HyperComments