Народний Рух і грузинська діаспора пікетували російське генеральне консульство в Харкові

Понеділок, 8 серпня 2011, 14:03
«За агресію проти Грузії Росії ганьба!», «Російської агресору ганьба, ганьба, ганьба!» З такими гаслами сьогодні пікетували російське консульство в Харкові грузинська діаспора і партія «Народний Рух України».
пікет

Акція приурочена до третьої річниці російсько-грузинської війни, яка розпочалась 8 серпня 2008 року. Представники грузинської діаспори та Руху впевнені – повторення того, що сталося в Грузії три роки тому, цілком реально і на території України.

 Заступник голови Харківської обласної організації Народного Руху України Павло Куц вважає, що на даний момент на Україну може напасти тільки її східний сусід.

– Сьогодні може і не нападе, а завтра? Ніхто не думав колись, що Гітлер міг напасти на Європу. Тоді всі мовчали і думали, що це їх не стосується. Ми захищаємо загальнолюдські цінности такою акцією, тобто виступаємо проти кровопролиття.

 А ось учасник акції Олександр Лашкашелі впевнений, що сценарій, за яким у серпні 2008-го Росія напала на Грузію, повторюється і в Україні.

 – Ми хочемо, щоб не було агресії щодо Криму, де роздають російські паспорти українським громадянам і не лише українським, всім бажаючим отримати, – каже Олександр Лашкашелі. – Це є приводом для подальшої агресії, як сталося це в Грузії, коли роздали паспорти осетинам, абхазам, а потім нібито захищаючи «російських громадян» напали на Грузію і загарбали її території.

 Всього на акцію прийшло близько 25 осіб. Таку малу кількість людей організатори акції пояснили тим, що понеділок – робочий день. Ніяких дій з боку російського консульства пікетники не очікували.

 – Нас не цікавить вийде консул чи ні. Вийде, так посидимо покуримо, поговоримо. Не вийде – так не вийде. Головне, щоб суспільство розуміло, що загроза завжди є, – сказав голова Харківської міської організації Народного Руху України Олександр Денисенко.

comments powered by HyperComments