Фоторепортаж з експозиції Національного науково-природничого музею Національної Академії Наук України

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 22 серпня 2011, 14:41
Від карстових печер, білих коралів, бурштину й гірського кришталю до кісток величезних мамонтів, динозаврів та інших тварин, що колись мешкали на планеті Земля. Найширше в залах музею представлені періоди мезозойської та кайнозойської ер.
Фоторепортаж з експозиції Національного науково-природничого музею Національної Академії Наук України

Відвідувачів музею зустрічає величезний макет житла первісних людей, який складений з кісток мамонта та інших велетенських тварин початку кайнозойської ери.

Крім ціннісних експонатів у залах можна побачити наукові схеми і величезні картини та панорами архейської, протерозойської, палеозойської, мезозойської та кайнозойської ер.

На першому поверсі стоїть величезний макет карстової печери. Він зібраний із різних кристалів та каміння. Відвідувачам дозволяють заходити всередину печери і фотографуватися. Таке задоволення коштує 1 гривню. Ціна названа не задля реклами, а з подиву. Та й вхід в музей теж не коштує надто дорого – 28 гривень.

Недоліком є лише те, що в залах із сушеними муміями відмерлих тварин та скелетами дуже погана вентиляція і відвідувачі мусять вдихати пари формаліну. Експозиції є дуже цікавими, але через такий сморід люди намагаються якомога швидше сфотографуватися поряд із величезними скелетами колишніх мешканців нашої планети і вийти на вулицю.

Можливо, це є однією з причин низької відвідуваності музею. Але запах формаліну та низки інших хімічних елементів є не в усіх залах, тому побачене може принести не лише певний дискомфорт, а й корисне пізнання навколишнього світу.

Музей розташований у  Києві по вул. Богдана Хмельницького, 15, що неподалік станції метро "Хрещатик".

comments powered by HyperComments