В рамках святкування Дня Незалежності України відбулись покази бойового гопака, капоейри, виступ гурту «ТамДеМи», майстер-класи з гончарства та багато-багато цікавого

Жанна Титаренко  |  Четвер, 25 серпня 2011, 05:03
Головним організатором низки цих заходів була Спілка Української Молоді. Але інші українські громадські організації теж долучилися до проведення цього свята.
В рамках святкування Дня Незалежності України відбулись покази бойового гопака, капоейри, виступ гурту «ТамДеМи», майстер-класи з гончарства та багато-багато цікавого

Активний член Харківського осередку «Молодої Просвіти» Світлана Шкурай кілька годин поспіль малювала на обличчях гостей свята синьо-жовті прапори, тризуби та іншу українську символіку.

Концертна програма розпочалася з виступу Харківського кобзарського цеху. Андрій та Костянтин Черемські виконали давні українські пісні. Особливо запам’яталася старовинна козацька молитва. Продовжила концерт Анастасія Данильченко. Вона виконала декілька відомих українських патріотичних пісень. Також запам’ятався колектив «Веселка», члени якого виконали давні українські автентичні співанки.

Поряд з концертом тривали майстер класи з гончарства та випалювання. Майстри залюбки показували як треба працювати за гончарним кругом та з гарячим склом, і люди, які перший раз бралися за цю справу, отримували достатньо цікаві й потрібні речі.

Низка заходів перемежовувалася дитячими конкурсами та подарунками для найактивніших учасників.

Але найбільше гостям свята сподобався показ бойового гопака та капоейри. Спочатку майстри спортивного мистецтва виступили окремо, а потім – продемонстрували спільний номер. Глядачі були вражені. Вони не лише спостерігали, а й хвилювалися, бо козаки не лише танцювали гопак, а й лягали голими спинами на розбите скло, гострі гвіздки, били на своїх животах цеглу.

Нагадаємо, що тренером Харківської групи капоейри є Вікторія Максименко, а бойового гопака – Олег Борисюк.

А ще смачнішою родзинкою свята став виступ українського естрадного гурту «ТамДеМи». Їх не лише слухали з великим захопленням, а й водили величезні хороводи навколо пам’ятника Тарасу Шевченку.

comments powered by HyperComments