На яких умовах у Харкові пропонують працювати викладачам англійської мови

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 9 вересня 2011, 13:31
У Харкові діє величезна кількість курсів англійської мови. Слухачам зазвичай пропонують сплачувати по 500-600 гривень за місяць, а викладачам – по 10 гривень за одну відпрацьовану годину.
На яких умовах у Харкові пропонують працювати викладачам англійської мови

До редакції сайту «Справжня варта» звернулось декілька викладачів англійської мови і показали, які трудові угоди їм пропонувало укласти керівництво навчального центру бізнесу і комп’ютерних технологій ім. Н. Курчининої.

У такому собі навчальному центрі викладачам платню обіцяють через три місяці й 10 днів. Тобто після повного закінчення курсів.

Крім того, викладач не має права спізнюватись (навіть, з поважних причин) та односторонньо розривати трудовий договір. Якщо це трапиться, то викладач буде звільнений без платні, і крім цього, він буде змушений сплатити 50 % суми від оплати за навчання на курсах.

З одного слухача такий навчальний центр стягує по 640 грн. за один місяць. Заняття проводяться 2-3 рази на тиждень. А викладачу пропонують 10 грн. за годину ще й з такою затримкою.

Текст угоди починається більш-менш нормально, а от потім міститься низка цікавих нюансів щодо отримання платні. Звісно, що підписання такої угоди, без уважного прочитання її до кінця, може завершитися неоплаченою працею, низкою скандалів, і врешті-решт, втратою часу.

Вражає також те, що фірма, яка надає освітні послуги, зареєстрована не в Харкові, і реквізити місця, де ж насправді проводяться заняття, ніде не вказані.

comments powered by HyperComments