У Харкові відбувся черговий пікет проти закриття трьох опозиційних каналів АТН, А/ТВК, «Фора»

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 23 вересня 2011, 21:34
На цей раз на Майдані Свободи журналісти й інші небайдужі мешканці Харкова взяли участь у постановці театралізованого дійства.
У Харкові відбувся черговий пікет проти закриття трьох опозиційних каналів АТН, А/ТВК, «Фора»

Невелику частину Майдану Свободи було огороджено колючим дротом. Попереду такого своєрідного квадрата стояли журналісти й звичайні мешканці Харкова.

Театралізоване дійство розпочалось виходом на майдан трьох юнаків. Роль чиновників допомагали грати спеціальні синьо-білі корони, які були закріплені на їхніх головах. Спочатку чиновники мімікою і жестами продемонстрували свою силу і негативне ставлення до ЗМІ.

У другій частині журналісти протягували до глядачів різнобарвні кульки з написами: гаряче повідомлення, репортаж, новини, інформація тощо. Люди спочатку придивлялися, а потім починали торкатися руками до кульок, показуючи, що вони намагаються взяти інформацію від даного ЗМІ.

Потім на майдан вискочило три чиновники, у тих же самих біло-синіх коронах, і почали шилом штрикати кульки, а самих журналістів затягувати за колючий дріт. Після того, як усі представники ЗМІ опинились у невеликому квадраті, інсценізовані представники чинної влади почали вдягати на голови усім глядачам сині мішки. Глядачі сліпо і хаотично рухались по майдану, протягуючи руки у тому напрямку, де були журналісти.

На цьому етапі виникло питання: що робити далі? Третя частина вистави закінчилась скандуванням різних гасел, а зокрема: «Ми хочемо бачити правду».

За словами журналістів закритих телеканалів, дана акція не була останньою. Наступна акція протесту має відбутись 27 вересня. Час і місце поки що узгоджуються.

comments powered by HyperComments