Четверту частину периметра озера, що в Лозовеньках, заблоковано парканами

Жанна Титаренко  |  Неділя, 23 жовтня 2011, 22:08
Це озеро розташоване неподалік Олексіївки. Якщо перетнути окружну дорогу Харкова і пройти в бік ресторану «Баден Баден», то замість осіннього лісу й озера Вас зустрінуть 2 або 3 метрові паркани. Ними обнесено все, в тому числі і величезні стовпи лінії електропередач.
Четверту частину периметра озера, що в Лозовеньках, заблоковано парканами

 

Працівники «Баден Бадену» не дозволяють ходити через територію ресторану й усіх охочих пройти до озера відправляють на всі чотири сторони. Поряд (з обох боків) стоять величезні паркани.

Якщо обходити всі паркани, для цього знадобиться більше трьох годин часу, а якщо лізти через щілини, що між ними, а далі через кущі, повалені дерева й купи викорчуваних пнів, до озера можна дістатись за годину.

Інколи здавалося, що величезний паркан нарешті закінчився і можна прямувати навпростець, але через кілька сотень метрів зустрічався новий паркан, який щільно прилягає до попереднього. І знову доводилося зупинятися, шукати щілини, вилазити на дерева і дивитися куди йти далі.

За цими величезними парканами вже починають вирубувати дерева. В одному місці було знайдено близько 170 викорчуваних пнів. Загороджена територія охороняється величезними собаками.

Але на жодному паркані не написано, що обгороджена територія є приватною власністю, та й як же приватною власністю можуть бути лінії електропередач чи берегова лінія, тому складається таке враження, що відбувається рейдерське захоплення Лозовеньківського лісу й озера.

Згідно до закону України, берегова лінія має бути відкритою і на відстані 20 метрів від озера ніхто не має права ставити паркани чи забудовувати цю частину території. У Лозовеньках же паркани стоять впритул до плеса.

comments powered by HyperComments