В олексіївському лісі невідомі особи обдирають кору навколо стовбурів і вирубують цінні породи дерев

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 24 жовтня 2011, 14:18
Зайшовши в ліс можна побачити масу пнів. Місцеві мешканці стверджують, що ще кілька місяців тому там росли велетенські дуби. Крім того, на багатьох деревах видно широкі смуги обдертої кори. Звісно, що пошкоджені дерева за кілька років повністю всохнуть.
В олексіївському лісі невідомі особи обдирають кору навколо стовбурів і вирубують цінні породи дерев

 

На деяких пнях спиляних товстелезних дубів ще можна знайти наліпки з зображенням Харківського міського голови Геннадія Кернеса та написом «здесь работала команда профессионалов…».

Поглянувши вгору зовсім не важко помітити сухі дерева, гілляки та товсті потрухлі стовбури, що опираються на живий ліс. Цього чомусь команда «профессионалов» не бачить і не чіпає. Їх цікавлять лише цінні породи здорових дерев.

Але найбільше вражають пластикові годівнички, які розвішані за 15 метрів від величезного смітника. Як не дивно, туди приходять лісові білочки, сойки і синички. В олексіївському лісі також можна побачити рідкісний вид білок з сірувато-чорним забарвленням.

Поряд стоять хворі дерева й кущі. На їх листі з’явилися чорні плями, а на гілках – якісь сіруваті паразити, які перетворюють деревину на м’яку трухлядь.

Куди і яким місцем дивляться працівники лісового господарства покищо невідомо, і за які труди вони отримують державну платню – теж. Мало того, декілька десятків дерев стоїть з обідраною корою навколо стовбура. Такі дерева швидко загинуть. Складається таке враження, що це роблять зумисне, аби потім спиляти їх без жодного опору населення і віддати ще одну частину лісу під забудову.

comments powered by HyperComments