Гігантська пожежа знищила торговий центр дотла: рятувальники підозрюють підпал (ФОТО)

Вівторок, 25 жовтня 2011, 11:34
В Євпаторії на вихідних палав торговий центр, в якому продавався одяг, побутова хімія і продукти. Разом з товаром на сотні тисяч гривень в торговому центрі згоріла й виручка.
пожежа

Універсам «Євпаторія», з усіх боків оточений торговими наметами, палахкотів у центрі міста близько п'яти годин – з 14:30 в суботу, коли там було повно народу. Ще й роззяв навколо зібралося кілька сотень, і працівникам міліції довелося виставляти оточення, пише Сегодня.

Одна з літніх продавщиць ридала ридма і хапалася за серце: за її словами, вона разом з дочкою працює на прилеглому до комплексу ринку і встигла покласти в камеру зберігання, що знаходилася в універсамі, речі, якими торгувала. Інша ж підбігла до пожежних і схвильовано повідомила, що всередину незадовго до загоряння увійшов її чоловік, на дзвінки не відповідає і де знаходиться, з'ясувати жінці не вдалося.

Рятувальники заспокоїли: жертв серед відвідувачів магазину і продавців немає, всіх людей вчасно вивели на вулицю – близько 120 чоловік, але вогнем знищено все майно. Площа пожежі склала 900 кв. м.

В універсамі торгували спортивним спорядженням, золотими прикрасами, алкоголем, кондитерськими виробами, дитячими речами. Також всередині було невелике кафе і ряд продуктових лотків, місця продажу книг і газет, фотоцентр, весільний салон і навіть відділ піротехніки, яку, до слова, до активної фази пожежі встигли винести на вулицю.

Однак серія локальних вибухів на місці НП все ж таки відбулася ввечері, через що сталася друга загоряння. Справа в тому, що з двох сторін будинку універсаму немаленькі за розмірами приміщення займали магазини побутової хімії, у яких крім торговельних залів були ще й склади.

Про розміри збитку, заподіяного підприємцям, можна тільки здогадуватися. За кілька днів до пожежі один із власників торговельної точки накупив в Одесі канцелярського приладдя на 50 тис. гривень, разом з виручкою згорів весь його товар. А хтось до останнього моменту розраховував врятувати з вогню хоч частину свого товару, і цих людей, що металися біля входу в палаючий магазин, колеги утримували з великими труднощами.

«Я як раз у день пожежі збирався влаштуватися в один з відділів в універсамі, дуже розраховував на цю роботу. Тепер доведеться починати пошуки спочатку », – поділився 35-річний євпаторієць.

Зараз правоохоронці проводять експертизу і за її результатами стане ясно, чи буде за фактом пожежі порушено кримінальну справу. Не виключено, що це підпал.

comments powered by HyperComments