«Зелений Фронт» разом із Харківським осередком партії ВО «Свобода» допомогли місцевим мешканцям знести паркан незаконних забудовників

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 27 лютого 2012, 07:53
Металевий паркан було поставлено прямо під вікнами квартир двоповерхового будинку, що розташований по вул. Революції, 13 (центральна частина міста). Відповіді від харківських чиновників на запитання про те, хто і що планує будувати в цьому маленькому дворику отримати так і не вдалося.
«Зелений Фронт» разом із Харківським осередком партії ВО «Свобода» допомогли місцевим мешканцям знести паркан незаконних забудовників

Переконавшись у тому, що дозвільних документів на забудову чи іншу господарську діяльність по вул. Революції, 13 нікому не надавали, «Зелений фронт» разом із Харківським осередком партії ВО «Свобода» допомогли місцевим мешканцям знести паркан забудовників.

Коли майже весь паркан було розібрано, на місце подій прибули працівники міліції і повідомили, що начебто озвався власник цього паркану.

«Так хай приїздить забирає свій паркан. Всі полотнища металу складено ось тут – біля гаражів. На це майно ми не претендуємо. Ми прибираємо прибудинкову територію», - сказав один з мешканців прилеглого будинку.

Мешканці будинку також поскаржилися на те, що у їхньому дворі невідомі особи не лише поставили паркан, а й вирубали яблуні.

Крім того, будинок, що розташований по вул. Революції 13, уже простояв більше 200 років і має певну історичну цінність. Металевий паркан було встановлено на відстані кількох метрів від його фундаменту. Місцевих мешканців також непокоїть те, що коли викопають котлован для нової споруди і відбудуться хоча б невеликі зсуви грутну, стіни їх будинку потріскаються і впадуть. Нового житла власникам квартир цього будинку поки що, навіть, не пропонували.

Наразі, з’ясувати, хто і що планує будувати по вул. Революції, 13, так і не вдалося. Місцевим мешканцям роз'яснили лише, що документи на будівництво видані на адресу вул. Мельникова, 41 (між цими будинками достатньо немала відстань).

Але незважаючи на таку відстань, невідомі особи, які називають себе представниками забудовників, повідомили, що й надалі користуватимуться документами, виданими на адресу вул. Мельникова 41 і докладуть усіх зусиль аби відновити паркан і розпочати будівництво впритул до будинку по вул. Революції, 13.

comments powered by HyperComments