Соціальний диско-панк для харківської публіки від Сергія Жадана та «Собак у космосі»

Світлана Шкурай  |  П'ятниця, 6 квітня 2012, 10:59
5 квітня у харківському клубі «Jazzter» скандально відомий своєю творчістю письменник Сергій Жадан та гурт «Собаки у космосі» презентували нову програму. «Зброя пролетаріату» - така її назва, але виступ нею не обмежився: звучали драйвові пісні гурту та знайомі усім фанатам спільного доробку цієї «парочки» «300 китайців» і «Воєнкомат».
Соціальний диско-панк для харківської публіки від Сергія Жадана та «Собак у космосі»

На центральному мікрофоні шарф «Металіст», «Jazzter» поступово заповнюється глядачами, проштампованими синьою міткою (чи для того, щоб не забути завтра, де був сьогодні ввечері, чи для того, щоб не вважали «зайцем», коли повернетесь з провітрювання біля клубу), а на сцені ще порожньо…

…Перші звуки ударних – й усі виконавці на сцені.  Жадан вигукував заклики і прізвища політиків в гучномовець і танцював серед спітнілої публіки. Приправлені нецензурщиною і легкою недбалістю без того гострі соціальні тексти та вибухова музика заманили до клубу багато молоді. Тут можна було почути і про заборгованість заводу Шевченка, і згадане незлим і нетихим словом прізвище Ляшка. І це тільки окремі слова.

«Творчість Жадана найбільше приваблює небайдужістю, соціально-політичними проблемами, які він доносить до суспільства, користуючись своїм талантом.» - говорить студентка Катерина.

Після фінального поклону, оплесків і всього, що має бути за правилами перебігу подібних виступів, відвідувачі викликали хлопців на біс. Ті не змусили чекати на себе і ушкварили ще пару пісень. Якщо казати коротко, то цей концерт можна «обізвати» мітингом на сцені. Добре, що хоча б за такі зібрання у нашій країні не забирають до відділення міліції чи буцегарні.

comments powered by HyperComments