Більше тисячі людей перекрили перехрестя вулиць Академіка Павлова, Амурської і проспекту 50-річчя ВЛКСМ

Жанна Титаренко  |  Четвер, 19 квітня 2012, 20:57
Акція тривала з 10 ранку до 15.30 дня. Власники торгових місць ринку «Барабашово» вимагали від адміністрації ринку видати фінансові документи про оплату за місце, контейнери тощо та задокументувати всі усні домовленості.
Більше тисячі людей перекрили перехрестя вулиць Академіка Павлова, Амурської і проспекту 50-річчя ВЛКСМ

Підприємці стверджують, що сплачували по 100 – 500 доларів за самий дозвіл стати на ринку, потім – від 5 до 15 тисяч доларів за контейнери, а потім, частина підприємців ще сплачувала за магазинчики від 30 до 130 тисяч доларів.

«Ми вже тричі сплатили за свої місця на ринку. Жодних фінансових документів нам за це не видали. Тепер всі наші усні домовленості скасовують. Наші торгівельні місця починають здавати в оренду, перепродавати, вимагати вдвічі більшу платню за місце на ринку», - пояснили учасники акції.

Об’єднання підприємців Харківської області «Слобожанщина» заявило про повторення подібних акцій, якщо усні домовленості між підприємцями й адміністрацією ринку не будуть узаконені.

Мешканці Харкова сприймають акцію по-різному: одні радіють, що люди об’єдналися задля захисту своїх прав, інші – обурюються.

Сьогодні всі автобуси і тролейбуси, що курсують до станції метро «Барабашово», в період акції висаджували всіх пасажирів на одну зупинку раніше. Пасажирам трамваїв доводилося йти до метро чи автобусних зупинок і двічі сплачувати за проїзд.

Пік акції припав на 14 – 15 годину дня.

comments powered by HyperComments