Харківці вшанували пам'ять загиблих у Другій Світовій війні

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 8 травня 2012, 19:24
Панахиду за загиблими у Другій Світовій війні біля пам’ятного каменя вояків УПА відслужив отець, протоїєрей Української Автокефальної Православної Церкви Віталій Зубак.
Харківці вшанували пам'ять загиблих у Другій Світовій війні

Біля памятного каменя вояків УПА зібралися представники різних українських громадських організацій та політичних партій. Вів захід голова Харківського обласного осередку партії Конгресу Українських Націоналістів Богдан Дяків.

Цього дня вперше в одному місці і в один час зібралися представники партії ВО «Свобода», Конгресу Українських Націоналістів, партії «Реформи та Порядок», Української Народної Партії, Народного Руху України, «Просвіти», «Молодої Просвіти», «Спілки Української Молоді», «Прорвемся» та інших громадських організацій.

Після панахиди промовці наголошували на тому, що українці, як і вся Європа, повинні вшановувати  загиблих у Другій Світовій війні 8 травня. І не тому, що так заведено в Європі, а тому, що робити святкові концерти і салюти на кістках загиблих є відвертою зневагою до тих людей, що захищали Україну і їх рідних.

«Це день жалоби. Ніякого святат тут немає», - дода Богдан Дяків.

comments powered by HyperComments