Роботи народних майстрів Харківської області тепер експонуються у темному залі колишнього будинку народної творчості

Жанна Титаренко  |  Середа, 9 травня 2012, 14:25
У великому залі першого поверху експонуються роботи майстрів лозоплетіння, вишивальниць, ковалів, а також писанки, дряпанки і багато інших цікавих експонатів.
Роботи  народних майстрів Харківської області тепер експонуються у темному залі колишнього будинку народної творчості

Нещодавно, будинок народної творчості реформували у Харківський обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва. Певний час у великих залах цього осередку української народної творчості експонували все що завгодно, крім власне, українських вишиванок, писанок тощо.

Зараз у приміщенні колишнього будинку народної творчості зібрали кращі роботи народних майстрів з усієї Харківської області.

Це декоративні вироби з лози Євгенія та Олександра Пілєнкових, дерев’яні крашанки Ірини Моїсєєвої, керамічні писанки Галини Лимар, художня ковка Анатолія Семібратського, ікони вишиті бісером Раїси Кушнаренко та Людмили Смоліної, вишиті рушники Лариси Кіріченко та Любові Бугар.

Але ставлення до відвідувачів та експонатів є далеким від того, що мало б бути.

Світло у великій експозиційній залі зазвичай вимкнене. Працівника виставкової зали цього реформованого обласного організаційно-методичного центру треба ще походити і пошукати.

У виставковій залі є декілька великих вікон, кімната досить простора, роздивитись експонати якось можна, і сфотографувати зі спалахом теж.

А от за безпеку експонатів деякі відвідувачі вже побоюються.

«Це відверта безвідповідальність. Бери собі будь-яку дерев’яну писанку, вкидай до кишені чи сумки та й виходь. Це не той заклад, де можна працювати як у поганому колгоспі… А он які ікони красиві, бісером вишиті, і до всього така зневага», - обурювалась одна з відвідувачок.

Фоторепортаж виставки поданий з додаванням світла за допомогою програми ACDSee.

comments powered by HyperComments