Харківці вимагають одну державну мову – українську

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 5 червня 2012, 16:29
Суд двічі заборонив проводити акцію на підтримку української мови, але люди все одно прийшли. Кожен від себе, незалежно від організацій і партій має право на протест проти дій чинної влади. У цьому випадку жодних дозволів брати не треба. Саме цим правом громадянина України сьогодні і скористалися мешканці Харкова.
Харківці вимагають одну державну мову – українську

 

Перша частина акції протесту відбулась біля Харківської облдержадміністрації. Дізнавшись, що  Верховна Рада України ухвалила закон про двомовність у першому читанні, люди кричали: «Ганьба», «Слава українській мові», «Ідіть геть», «Не розділяйте Україну» тощо.

До акції протесту також долучились і російськомовні Харківці.

«Так не повинно бути. Українська мова є однією з наймилозвучніших і найбагатших мов світу. На знак протесту проти цього закону із сьогоднішнього дня почну говорити з усіма українською мовою», - наголосив студент Сергій.

Друга частина акції відбулась біля пам’ятника Тарасу Шевченку. 

Прочитавши декілька віршів Великого Кобзаря харківська молодь для депутатів, які підтримали новий законопроект про двомовність, зібрала старі кеди, кросівки й шкарпетки. Все це було упаковано в два ящики з етикеткою: «Кожному депутату по кросівку». Пожертви студентів будуть передані на Київ вечірнім потягом.

("Молода Просвіта" закликає пожертвувати депутатам, які підтримали законопроект про двомовність, по старому кросівку чи кеду)

comments powered by HyperComments