Харківці підтримали всеукраїнську акцію протесту проти мовного законопроекту № 9073

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 2 липня 2012, 15:22
Працівники міліції знову намагалися заборонити проведення акції, але стримати протест проти мовного законопроекту Ківалова-Колесніченка таки не вдалося. Харківці вийшли під стіни Харківської облдержадміністрації з вимогою до депутатів міської й обласної рад повпливати на Верховну Раду своїми особистими зверненнями та недопустити прийняття данго законопроекту у другому читанні.
Харківці підтримали всеукраїнську акцію протесту проти мовного законопроекту № 9073

Акція протесту проти нового законопроекту супроводжувалася гучним свистом і скандуванням різних гасел.

Студентський спротив цього дня вилився у маленьку театралізовану акцію. Дві дівчини одягли ковпаки Ківалова та Колесніченка, взяли величезну пилку, на якій був зазначений номер законопроекту, й умовно розпилювали нею учасників акції протесту, що тримались за руки.

Але це тривало не довго. Пилка була забрана і розламана. Цим самим харківці показали свою готовність боротися проти даного законопроекту.

Під час акції також було зазначено, що даний мовний законопроект буде коштувати для України близько 17 мільярдів гривень. До того ж, виникнуть труднощі з веденням судової документації, перекладами тощо.

"Ці кошти можна було б витратити на розвиток медицини чи освіти", - зазначають організатори акції Дмитро Пилипець та Світлана Шкурай.

Завершилася акція протесту молитвою про мову Тараса Шевченка та Гімном України.

comments powered by HyperComments