Працівники міліції розігнали Мовний майдан, але ненадовго. Учасники акції перейшли в парк Шевченка

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 10 серпня 2012, 13:28
Ніч на Майдані Свободи виявилася досить напруженою. За попередньою інформацією, силових дій з боку працівників міліції очікували саме в нічний час. Працівники міліції почали гуртуватися близько 10-тої ранку. Але до приходу представників виконавчої влади на Майдані Свободи зібралмися люди.
Працівники міліції розігнали Мовний майдан, але ненадовго. Учасники акції перейшли в парк Шевченка

Представники виконавчої влади вимагали негайно розійтися, однак відповідних документів з усіма підписами не надали.

До того ж, у самому судовому рішенні вказано, що рішення суду ще ненабрало чинності.

Однак на Майдан Свободи було підігнано автівку аварійної служби водоканалу задля примусового вивозу речей учасників майдану.

Учасники акції самотужки перенесли речі до пам’ятника Тарасу Шевченку. Працівники міліції були дуже здивовані таким фактом і разів з 10 запитували відповідні дозволи на продовження акції.

Після маси звітних телефонних дзвінків працівники міліції залишили парк Шевченка, але питання подальшого продовження акції залишається відкритим.

Наразі, учасники мовного майдану вирішили подавати повідомлення на проведення безстрокової акції у різних частинах Харкова. Згідно до закону, повідомлення можна подавати за декілька годин до початку акції. Таким чином суди не встигатимуть забороняти проведення акції, як уже буде подано нове повідомлення на інше місце.

За попередньою інформацією, акція протесту проти нового мовного закону триватиме аж до оголошення результатів парламентських виборів.

comments powered by HyperComments