В рамках екскурсії харківці вшанували пам'ять репресованих кобзарів та жертв судової розправи СВУ-СУМ

Жанна Титаренко  |  Субота, 25 серпня 2012, 18:04
Під час екскурсії, присвяченої до Дня незалежності України, харківці вкотре поглянули на старовинні будинки міста та дізналися більше про долі визначних особистостей, які в них мешкали. Зупинялися і біля пам’ятника репресованим кобзарям та меморіальної дошки, встановленої на честь закатованих членів Спілки Визволення України та Спілки Української Молоді.
В рамках екскурсії харківці вшанували пам'ять репресованих кобзарів та жертв судової розправи СВУ-СУМ

 

Екскурсію під назвою «Шлях до Незалежності» організував член Правління громадської організації «Вікімедіа Україна» Сергій Петров. А розповідала про харківські пам’ятки знана громадська діячка Вікторія Склярова.

Під час екскурсії також відбулася презентація конкурсу «Вікі любить пам’ятки». Усі учасники, які правильно відповідали на запитання з історії та краєзнавства отримували подарунки – рідкісну інформацію про видатних особистостей Харкова, зокрема, про Юрія Шевельова та Миколу Міхновського.

Особливу увагу учасники екскурсії звернули на будинок Саламандри, де мешкав видатний славіст Юрій Шевельов.

Роздивляючись різноманітні архітектурні стилі учасники екскурсії зупинилися ще біля одного старовинного будинку, збудованому в європейському стилі. Колони, майоліка (покриття стін пресованою керамікою з кольоровою основою), рослинний орнамент.

«У цьому будинку певний час мешкав Михайло Драгоманов. Сюди приїздила Леся Українка», - зазначила Вікторія Склярова. Почувши це, учасники екскурсії запропонували зібрати повнішу інформацію про перебування Михайла Драгоманова у Харкові та встановити меморіальну дошку.

comments powered by HyperComments