Заступник начальника судової адміністрації змусив батька одного зі своїх підлеглих безкоштовно виконувати його обов’язки

Жанна Титаренко  |  Понеділок, 3 вересня 2012, 12:21
Перший заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації (ТУ ДСА) в Харківській області Шевцов Анатолій Леонідович змусив Крячка Анатолія Олексійовича цілий рік безкоштовно виконувати його обов’язки.
Заступник начальника судової адміністрації змусив батька одного зі своїх підлеглих безкоштовно виконувати його обов’язки

Для цієї справи була написана спеціальна довіреність, у якій Анатолій Шевцов передав свої повноваження Анатолію Крячку, в тому числі право повної або часткової відмови від позовних вимог, подання виконавчих документів до органів державної виконавчої служби, а також ознайомлення з матеріалами справ, право брати участь у судових засіданнях, подавати докази, брати участь у їх дослідженні.

«Мій син працював у цьому суді. Я не міг відмовити… Так, працював безкоштовно. Але Анатолій Шевцов почав змушувати мого сина перевищити свої службові повноваження, провести службове розслідування і порушити кримінальну справу. Він не зміг цього зробити і його звільнили», - зазначив Анатолій Крячко.

Головне Управління Державної служби України встановило, що: «перший заступник начальника ТУ ДСА Шевцов А. Л., принижуючи гідність підлеглих йому працівників ТУ ДСА, працівників судів м. Харкова та Харківської області, порушив вимоги статті 68 Конституції України, статей 5, 10 та 17 Закону України «Про державну службу» у частині дотримання Конституції та законів України, прав і свобод, честі і гідності інших людей; підпунктів 2.4 та 2.5 Загальних правил поведінки державного службовця,  затверджених наказом Головдержслужби від 04.08.2010 № 214 та зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 11.11.2010 за №1089/18384, у частині дотримання високої культури спілкування, шанобливого ставлення до громадян, керівників, співробітників, інших осіб, з якими у нього виникають відносини під час виконання своїх посадових обов’язків, недопущенні дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам суспільства та держави чи негативно вплинути на його репутацію» (повний документ вміщено нижче у вкладених файлах).

Натомість, Анатолій Шевцов після цих порушень отримав службове підвищення – його призначили на посаду заступника начальника Головного управління по взаємодії правоохоронними органами, органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи Харківської обласної державної адміністрації.

В обласній державній адміністрації Анатолію Крячку пояснили, що дізналися про вищезгадані порушення Анатолія Шевцова вже після його призначення, а тому не можуть його звільнити.

comments powered by HyperComments