Харків відсвяткував 199-ту річницю з Дня народження Кобзаря

Світлана Шкурай  |  Неділя, 10 березня 2013, 10:17
Близько сотні харків'ян зібралися вшанувати пам'ять українського поета Тараса Шевченка. Заходи відбулися 9 березня біля пам'ятника Кобзарю. Цього разу також не обійшлося без читання віршів та співів.
Харків відсвяткував 199-ту річницю з Дня народження Кобзаря

Традиційно, святкувати прийшли окремо громадські організації, окремо партії. Перші зібралися раніше і почали об 11.00. На імпровізованій сцені виступали фольклорні колективи, серед яких «Криниченька», «Харків’янка» та «Любисток». Учасники поетичного клубу «Апостроф» зачитали твори поета, а харківський бард Микола Воловик заспівав авторську пісню. Також пройшов флеш-моб «Читаємо Тараса разом».

Дмитро Пилипець, головний організатор: «Ми маємо розуміти, що нам потрібно об’єднуватись, гуртуватись, підвищувати рівень самоорганізації українських громад, щоб ми спільно відстоювали власні інтереси. За радянських часів «вибили» еліту. Тому нам зараз важко самоорганізовуватись, але завдяки творам, в тому числі і Тараса Григоровича, ми можемо це реалізувати, знайти шляхи, як діяти спільно».

Чи не найголовнішу ідею цього свята можна замінити рядками самого поета:

І оживе добра слава,

Слава України,

І світ ясний, невечерній

Тихо засіяє...

Обніміться ж, брати мої.

Молю вас, благаю!

А вже о 13 годині в молодіжному центрі «OST» розпочався фестиваль кіно «Криваві совєти», на якому було показано фільми «Радянська історія» (2008 р.), «Вишневі ночі» (1992 р.), «Українська революція» (2012 р.) і «Стеком та шаблею» (2012 р.)

comments powered by HyperComments