«Український клуб Слобідчини» створив стратегію для харківської «Просвіти»

Світлана Шкурай  |  Понеділок, 18 березня 2013, 13:01
Чергове засідання «Українського клубу Слобідчини» відбулось 15 березня. Цього разу захід відбувся у приміщенні Харківської правозахисної групи. Провели його у форматі розширеного засідання. Тема зустрічі – «Стратегія харківської «Просвіти».
«Український клуб Слобідчини» створив стратегію для харківської «Просвіти»

В результаті роботи учасників, які розподілились на профільні групи, мала бути вироблена стратегія діяльності харківської громадської організації «Просвіта».

Спочатку перед аудиторією виступили Дмитро Пилипець, перший заступник голови «Просвіти», й Тарас Данько, економіст, один з організаторів клубу.

Потім почалося формування чотирьох груп:

  1. Організаційна робота;
  2. Моніторинг, аналітика;
  3. Зв’язки з громадськістю;
  4. Суспільні проекти.

Розробка стратегії складалася з чотирьох етапів. На першому учасники записали свої ідеї, поділилися ними з групою. Потім розпочалася робота у перехресних групах, тобто один учасник йшов до іншої групи, ділився ідеями своїх «одногрупників» та записував коментарі, зауваження. Потім усі поверталися до своїх груп, розповідали, що про їхню роботу думають інші. Стежила за дотриманням регламенту  постійний модератор зустрічей Вікторія Склярова.

Результатом розширеного засідання стало окреслення найбільш пріоритетних завдань для харківської "Просвіти": формування національної свідомості та національної ідентичності; сприяння утвердженню української мови як єдиної державної мови в усіх сферах суспільного життя; сприяння розвитку української національної культури; відродження історичної пам'яті.

 Кожна група розробила власний план роботи на найближчий час. Наприклад, група "моніторингу та аналітики" запропонувала використовувати статистичну, соціологічну та інформацію від відповідних державних та недержавних структур, ЗМІ, формувати власні аналітичні дайджести тощо.

Дмитро Пилипець підсумовує: «Напрацювали бачення організаційної структури Об’єднання, можливих форм та методів роботи. Зокрема було наголошено на необхідності координації дій з іншими українськими організаціями та рухами на Харківщині, в Україні та за кордоном.»

Мета засідання загалом була досягнута – стратегію роботи розробили. А от чи втілять її в життя? Про це дізнаємось тільки з часом.


comments powered by HyperComments