Пісочні історії оживають в галереї «Мистецтво Слобожанщини»

Світлана Шкурай  |  П'ятниця, 5 квітня 2013, 21:38
Виставка «Весняний настрій» від студії пісочної анімації "Art-you" відкрилась 4 квітня в галереї «Мистецтво Слобожанщини». Спочатку виступили юні митці з кількома «пісочними» виставами. Захід зібрав, мабуть, рекордну кількість відвідувачів, які підходили протягом усього вечора. Побачити експозицію можна буде до 20 квітня.
Пісочні історії оживають в галереї «Мистецтво Слобожанщини»

В залах галереї представлені фотографії малюнків піском викладачів студії Анастасії Фоменко, Наталії Степанової, Ганни Ружинської та Людмили Шишко і, звісно, їхніх учнів віком від чотирьох до 14 років.

Вероніка Костюк, учениця 5 класу, та шестикласник Микита Шапран навчаються цьому виду зображального мистецтва вже четвертий рік. Сьогодні вони показували живий концерт під назвою «Індієць Джо». «Мій улюблений виступ – це казка «12 місяців». Також ми робили «Пластилінову ворону», - говорить Микита.

Вероніка хоче стати мультиплікатором, каже, що пісочна анімація допоможе їй створювати ідеї мультиків.

Вероніка та Микита

У студії пісочної анімації є спеціальні концертні групи, для яких викладачі готують сценарій історії, а учасники малюють її. Зазвичай уроки проходять так: викладач дає тему, а діти малюють піском. Зазвичай групи складаються з 5 людей. На початку заняття учні ставлять 50 пісочних точок правою рукою і 80 – лівою, щоб однаково зручно було малювати обома руками. Ті, хто пише лівою рукою, роблять навпаки.

«На Новий рік нас запрошував мер Дніпропетровська на концерт», - додають юні «пісочні аніматори».

Пенсіонерка Тетяна прийшла сюди з подругою Інною. Обидві від виставки у захваті: кажуть, що із задоволенням віддали б своїх онуків навчатися цьому мистецтву.

Якщо Вам не вдалося потрапити на живий концерт пісочної анімації, маєте змогу виправити це, зазирнувши до галереї 13 або 20 квітня. До речі, охочі зможуть самі спробувати намалювати пісочну картину.

comments powered by HyperComments