«Вставай, Україно!» у Харкові: опозиція закликала людей ставати агітаторами

Світлана Шкурай  |  П'ятниця, 12 квітня 2013, 20:05
Стоять трамваї, стоять автомобілі в заторах, стоять дорожні екскаватори та інша ремонтна техніка на площі Рози Люксембург, тротуарах та дорогах. Нарешті ремонт? Можливо. От тільки людям, які стоять на затопленому асфальті, байдуже, адже вони чекають на Арсенія Яценюка, Олега Тягнибока і Віталія Кличка, які саме в цей день,12 квітня, приїхали до Харкова, аби поспілкуватися з місцевими жителями.
«Вставай, Україно!» у Харкові: опозиція закликала людей ставати агітаторами

На акцію «Вставай, Україно!» прийшли тисячі харків’ян та небайдужих громадян з інших міст України. Збір опозиція призначила на 15 годину, про що повідомляла харків’ян листівками. Їх роздавали за кілька днів до проведення мітингу.

Великий прапор для великої перемоги

Учасники мітингу запевняють: вони проти теперішньої влади. «Ми приїхали підтримати харків’ян у боротьбі з бандитською владою, яка обкрадає, паразитує на тілі звичайних харків’ян й українців загалом. Ми знаємо цих одіозних постатей Кернеса і Добкіна, які безсоромно можуть брехати в очі, матюкатися по телебаченню і при тому купляти якісь лавки за 200 тисяч доларів. Це ганьба для українського місті. Я не хотів би, щоб така влада була в Україні, зокрема в Харкові» - говорить студент Микола з Кіровограду. Про атмосферу в місті додає, що не настав ще той момент, коли Харків боротиметься, але ця подія має розбурхати жителів міста. 

Харків’янка Аліна Котлярова запевняє: «Ми прийшли, аби захистити демократію»

«Президенту імпічмент» написано на великому плакаті. Основний текс обрамлюють фрази-коментарі діяльності Гаранта і просто не найкоректніші вислови на його ж таки адресу. «І з Горлівки писали люди, з Донецька, Стрия, навіть з Криму 10 людей», -  розповідає Дмитро Ткаченко, активіст «Свободи». Біля плакату фотографуються, залишають на ньому «автографи».

На площі лунали пісні українською мовою,а між тролейбусами потоки людей прямували до центру площі. Лунали вигуки «Юлі – волю!», «Ганьба!»…

Незважаючи на перекритий технікою рух, опозиція таки рушила ходою до Харківської міської ради. Біля її будівлі рух зупинився. Для того, щоб розпочати мітинг, очільникам опозиції довелося залізти на мікроавтобус.

Віталій Кличко подякував жителям міста за довіру. На фразу «Ми блокуємо Верховну Раду, бо немає іншого виходу» присутні відреагували вигуками «Правильно!». «Ми одержуємо перемогу, тому що вперше за 20 років історії ми змусили депутатів приходити до Верховної Ради, змусили голосувати персонально.» - додав Кличко.

«Люди ще бояться підняти руки після розчарування у Помаранчевій революції, але ситуація змінилася. Ви вже відчули, що парламент є іншим» - говорив учасникам мітингу Олег Тягнибок. «Тільки в єдності трьох опозиційних сил ми можемо зламати шию будь-якій гідрі, в тому числі і режиму Януковича» - зазначив, виголошуючи промову, Арсеній Яценюк.

До учасників мітингу звернулися і керівник львівської обласної організації партії «УДАР» Ярослав Гінка та голова Харківської обласної організації ВО «Свобода» Ігор Швайка.

До харків'ян звертається голова львівського "УДАРу" Ярослав Гінка

Також на мітингу закликали всіх ставати агітаторами, говорити зі своїми колегами та близькими про те, що почули на мітингу. Наприкінці зустрічі заспівали гімн України.

Лідери опозиції пообіцяли відвідати й інші українські міста: Полтаву, Донецьк, Луганськ, Запоріжжя. Під час святкування Дня Європи 18 травня відбудеться велика акція «Вставай, Україно!».

 

comments powered by HyperComments