«Вечір взаємочитань» у харківській книгарні «Є»

Світлана Шкурай  |  Неділя, 14 квітня 2013, 13:54
У книгарні «Є» доволі часто проходять літературні читання. Але цей захід вирізнився з-поміж інших новим підходом – читаннями віршів один одного. Поети і прозаїки озвучували твори своїх колег. Подивитися на себе і власну творчість збоку автори могли 13 квітня під час «Вечора взаємочитань».
«Вечір взаємочитань» у харківській книгарні «Є»

Читали вірші та прозу молоді письменники, серед яких Олена Руда, Ірина Білоконь, Сергій Лашин, Світлана Красиля та інші. Вечір провели поетеси Анастасія Перевозник та Юлія Максимейко.

Багато поетів розпочинали свої виступи з творів Тоні Тимченко. Для них вона – «маячок, на який ще довго орієнтуватимуться». «У кожного поета, творця є свій мікрокосм – планетка, яка створює навколо себе тяжіння. Можна до неї наблизитись, можна на неї висадитися, походити, але самому стати цією планетою неможливо, бо ти сама окрема планета. Буває так, що у цих планет є супутники. Дуже важливо не залишитися постійним супутником, а все-таки коли-небудь утворити свою планету. Саме оце проникнення в мікрокосми один одного ми і поставили собі сьогодні на мету» - говорить Анастасія.

Світлана Красиля читає поезії

Доволі цікаво було спостерігати за тим, як одні письменники читають, інші в залі слухають свої роботи в інтерпретації друзів, а потім обмінюються ролями. «Направду дуже цікавий досвід побачити, як тебе читають, і зовсім інакше це пережити.» - каже Олена Руда.

Виступає Олена Руда

Сергій Лашин читає прозу Ірини Білоконь

Прочитати твір іншої людини – наблизитися до розуміння її внутрішнього світу, а послухати свої вірші чи прозу у виконанні іншої людини – поглянути на себе збоку. Так вважають організатори зустрічі.

comments powered by HyperComments