Виставка «Народна Війна» нарешті відкрилась у Харкові

Дарія Гриценко  |  Понеділок, 27 травня 2013, 09:31
25-го травня у приміщенні Свято-Дмитрівського храму Української автокефальної православної церкви було відкрито виставку про український визвольний рух 1917-1932 років. «Народна війна» - така назва експозиції, для створення якої більш ніж 2 роки працювали науковці Київського «Меморіалу». 27 травня - останній день демонстрації виставки в Харкові.
Виставка «Народна Війна» нарешті відкрилась у Харкові

У 24-х розділах експозиції висвітлюються жахливі події часів нищівного окупаційного режиму і той опір, який чинили українці. І все – оголені факти, зібрані науковцями у державних і галузевих архівах, а серед  всіх матеріалів і документів більше 300 справжніх історичних світлин.

Голова Київської міської організації Всеукраїнського товариства «Меморіал» ім. В.Стуса  Роман Круцик особисто відкрив виставку в Харкові і багато про неї розповів. Цікаво, що більшість харківських виставкових організацій відмовились від розміщення даної експозиції, не кажучи вже про те, що і в багатьох містах України її теж не прийняли. Дякувати, що є люди, які не тільки розуміють важливість цього заходу для українців, а й вважають за необхідне допомагати і сприяти. Це архієпископ Ігор (Ісіченко), господиня храму Ольга Різниченко і співорганізатори  - Харківський осередок Молодіжного Націоналістичного Конґресу.

Побачити виставку в перший день прийшло багато людей, серед  яких і представники Харківської «Просвіти», і члени громадської організації «Україніка». Звісно, зібралось чимало представників МНК.

Ті хто не потрапив на виставку, можуть ознайомитися з експозицією на сайті http://www.narodnaviyna.org.ua .

comments powered by HyperComments