Шевченківські дні у Харківській "Просвіті"

Міра Нортон  |  Понеділок, 27 травня 2013, 17:24
На Шевченківське свято до Харківської "Просвіти" 21 травня завітала гостя з Києва - лауреат Шевченківської премії, поетеса, головний редактор газети "Слово Просвіти" - Любов Голота. Цікава розповідь про Канів, проблеми з цим містом, з могилою та музеями Тараса Шевченка схвилювала присутніх. Також пані Любов зачитала свої вірші, які своєю глибиною і щирістю торкнули душі кожного присутнього.
Шевченківські дні у Харківській "Просвіті"

У свою чергу просвітяни підготували мистецьке дійство разом із художнім керівником співочого гурту  "Харків’яни"  Анатолієм Зориком та Валентиною Овод - душею Харківської "Просвіти".
"Думи мої, думи" - неперевершено виконав дует Ольги Новик та Володимира Поліщука і співочий гурт "Струни серця". Традиційно підспівували усі присутні співочому гурту  "Харків’яни".
Гурт автентичного виконавства "Слово" разом з художнім керівником Леонідом Катохіним стародавніми народними піснями показав безкрайні степи, густі ліси та прозорі озера - усю красу своєї рідної землі. Поважна гостя заходу  Любов Голота навіть запропонувала зняти документальну стрічку, в якій буде тільки природа нашої країни та спів гурту "Слово".

Ансамбль "Слово"

Також виступили і гості просвітян - керівник громадської організації  "Україніка" Ніна Баласанян та голова молодіжного руху "Україніка" Іван Сорбат, особливо підкресливши в своїх промовах, що краса української мови, духовне та інтелектуальне збагачення - ось у чому вони бачать майбутнє українців.
Особливою прикрасою зустрічі став виступ дівчаток  Любові Війтів та Марійки Лупан.

Пізніше відбулася щира задушевна розмова за гостинним столом просвітян про великого Тараса - батька української нації.

comments powered by HyperComments