Фестиваль «Екологія і Духовність» у Харкові: віра, мистецтво та квіти

Надія Стенько  |  Понеділок, 10 червня 2013, 13:33
Підбиття підсумків Харківського екологічного фестивалю «Екологія і Духовність» - 2013 відбулося у приміщенні Харківської «Просвіти». Фестиваль проводиться кожного року 5 червня – у Всесвітній день захисту довкілля.
Фестиваль «Екологія і Духовність» у Харкові: віра, мистецтво та квіти

Особливу атмосферу було створено ще у день відкриття фестивалю  - 2 червня. Обабіч величезного дуба, що розкинув свої віти біля пам’ятнику Тарасові Шевченку, зібралися представники багатьох конфесій, богорозумінь і національностей. Лунали молитви, славлення Всевишнього з любов’ю до нашої планети, до України-матінки. Багато вітальних слів почули представники Рідної Української Національної Віри, з часу створення в Харкові громади якої саме виповнилося 23 роки. До пізнього вечора звучала музика у виконанні флейтиста з Києва Валерія Іонова, нескінченні вірші, пісні.

У рамках того ж фестивалю 4 червня відбулась науково-практична конференція «Як рятувати нашу планету  Земля та життя людей на планеті?». Серед 12-ти доповідачів хочеться особливо відзначити виступи журналістки Світлани Сулими, заступника голови екологічної асоціації «Геопланетарна безпека» Олександра Бреславця, Ігоря Алєксєєва, народознавців Волеслава Сивоконя та Славорада Лохоні, просвітян Івана Головенського, Ніни Баласанян та Тетяни Ванакової.

З цікавими доповідями виступили  гості: академік Михайло Страшко (м. Київ) та еколог з Миргорода – Світлана Таран, які запропонували організувати по всій Україні «просвітянські» інформаційно-оздоровчі профілактичні центри. Дивовижною музикою закінчив цей вечір дует «Мова Всесвіту» Сергія Перепелиці та Андрія Могилка.

5-го ж червня у День захисту довкілля біля пам’ятнику Т.Г.Шевченку було організоване саджання квітів,  в якому взяли активну участь «просвітяни» Ігор Алєксєєв, Ніна Баласанян, Володимир Козловський, Валентина Овод та ін. Працювали ентузіасти під акомпанемент чудового музиканта Костянтина Олійника.

comments powered by HyperComments